
فرج زاده با بیان این مطلب در خصوص نقش و عملکرد کارگزاریها در جذب و بیمه افراد افزود: در حال حاضر در سطح استان 60 کارگزاری شامل شرکت های تعاونی تولید روستایی ، تعاونی های دهیاران ، تعاونی های عشایری و دهیاریها فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: کارگزاران اشخاص حقوقی ای هستند که با بیمه شدگان ارتباط مستقیم دارند، به این معنا که هر حوزه ای از دهستان متعلق به یک کارگزار می باشد که به روستاهای دهستان متبوع سرکشی و افراد متقاضی را با کار تبلیغاتی جذب و بیمه می کنند و در نهایت 5 درصد از حق بیمه ای که کشاورز به طور سالانه پرداخت می کنند به عنوان حق الزحمه به کارگزار پرداخت می شود.
وی به آمار بیمه شدگان استان طی سال های اخیر اشاره کرد و گفت: تاکنون تعداد 27هزار و 410 خانوار را تحت پوشش این بیمه قرار دادیم که از این آمار هزار و 100 خانوار بیمه شدگان بهزیستی و 3هزار و 388 خانوار نیز تحت پوشش کمیته امداد می باشند.
فرج زاده خاطرنشان کرد: در مجموع آمار در 11شهرستان استان ، 464خانوار مستمری بگیر فوتی و 11 خانوار نیز مستمری از کار افتادگی دریافت می کنند که بنا بر این آمار درصد جذب صندوق نیز ،30درصد جمعیت مشمولین می باشد.
وی در ادامه به مبنای پرداخت حق بیمه پرداخت و گفت: براساس سطوح درآمدی که صندوق تعیین و تعریف کرده افراد می توانند در 8 سطح درآمدی از 120 هزار تا 300 هزار تومان به عنوان حق بیمه خود را به صورت سالانه پرداخت کنند و در این سطوح دو برابر هر رقمی که مورد انتخاب و پرداخت متقاضی بود توسط دولت پرداخت می گردد.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستائیان و عشایر خراسان جنوبی در بیان شرایط عضویت در این صندوق گفت: یکی از شرایط اصلی سکونت شخص در روستاهاست، کسانی که ساکن خود روستا می باشند، باید تاییدیه ای از شورای اسلامی روستا در خصوص محل سکونت خود دریافت کرده و جهت عضویت در این صندوق ارائه دهند.
وی ادامه داد: افراد دیگری نیز داوطلب عضویت و استفاده از مزایای این صندوق می باشند که کشاورز غیر ساکن هستند و طبق قانونی که اخیرا در این مورد تصویب شده است کشاورزان غیر ساکن نیز می توانند عضو این صندوق شده و با دریافت تاییدیه از نظام صنفی یا جهاد کشاورزی از مزایای این صندوق استفاده نمایند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستائیان و عشایر خراسان جنوبی یکی از خدمات جدید این صندوق را پرداخت هزینه کفن و دفن به افراد بی سرپرست و یا کسانی که شخصی را تحت تکفل خود ندارند اعلام کرد و گفت: این کمک هزینه را طبق مقررات به افرادی پرداخت می کنیم که افراد تحت تکفل نداشته باشند ، به عنوان مثال پدر، مادر و فرزند نداشته و بازمانده های وی خاله، عمو و به طور کلی اقوام درجه دو می باشند که ما به این افراد جهت کمک هزینه کفن و دفن پنج برابر آخرین سطح در آمد متوفی پرداخت می کنیم و در کنار این بازمانده های افرادی که شخصی را تحت تکفل داشته اند نیز مبلغی را تحت عنوان مستمری بازماندگان دریافت میکنند.
وی با بیان این که عشایر عزیز نیز جهت عضویت و استفاده از خدمات این صندوق باید از امور عشایر شهرستان خود تاییدیه دریافت کرده و آن را به ما ارائه دهند، گفت: تعداد افرادی که از ابتدای سال 1393 و در سه ماهه نخست امسال با درخواست خودشان تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند، 306خانوار روستایی می باشند که 268 خانوار از این تعداد کشاورز می باشند، در مجموع نیز از ابتدای سال جاری 574 خانوار تحت پوشش بیمه این صندوق قرار گرفته اند که تعداد مستمری بگیران این آمار 464 خانوار می باشند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دامداران نیز مشمول استفاده از خدمات این صندوق می باشند، گفت: در 230 شغلی که در نظام صنفی یا جهاد کشاورزی تعریف شده، دامداران نیز طبیعتا قادر به عضویت و استفاده از مزایا و خدمات این صندوق می باشند .
فرج زاده در خاتمه دستگاه های مرتبط با صندوق بیمه را ادارات کل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچون سازمان بیمه سلامت، اداره کل بهزیستی ، اداره کل فنی و حرفه ای استان، سازمان مدیریت درمان تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی معرفی کرد و گفت: مهم ترین و اثر گذار ترین نهادی که با آن تعامل و همکاری لازم را داریم دفتر امور روستایی معاونت امور عمرانی استانداری می باشد چرا که با قشر کشاورز و به طور کلی ساکنین روستا در ارتباط بیشتری می باشیم. جهاد کشاورزی نیز به دلیل تولید پایین در استان خراسان جنوبی و همچنین خشکسالی و تبعات آن به خوبی از اهمیت بحث بیمه آگاه می باشد و حمایت خوبی را در این زمینه از صندوق داشته است، چرا که کشاورزان می توانند از خدمات این صندوق به ویژه در هنگام بازنشستگی به خوبی استفاده نمایند.
ارسال نظر