
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در آئین امضای تفاهم نامه همکاری با صندوق بیمه اجتماعی روستائیان، کشاورزان و عشایر، ضمن تقدیر از میزبانان خود گفت: امروز تفاهم نامه ای را به امضا می رسانیم که بخشی از دغدغه ها و نگرانی های بسیاری از فعالان حوزه صنایع دستی را برطرف می کند. اقدام امروز ما حس امنیت و خاطر جمعی را برای هنرمندان و صنعتگران به ارمغان می آورد که به نوبه خود به بالا رفتن سرمایه اجتماعی منجر می شود.
پویا محمودیان ادامه داد: صنایع دستی کشور به اذعان بسیاری از کارشناسان مثال عینی اقتصاد مقاومتی است چون یکی از معدود کالاهایی است که صفر تا صد آن در داخل این مرز و بوم تولید می شود و این مزیت بزرگی برای نظام جمهوری اسلامی است.
خانم محمودیان صنایع دستی را شناسنامه ایران در جهان خواند و گفت: کشور ما سومین تولیدکننده صنایع دستی از لحاظ تنوع و نخستین کشور در تولید صنایع دستی فاخر و نفیس است که بر اهمیت این هنر صنعت می افزاید و وظیفه ما را سنگین تر می کند.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی به مطالعات صورت گرفته درباره تلفیق صنایع دستی با طبیعت گردی اشاره کرد و گفت: هم مطالعات و هم تجارب عملی نشان می دهد که تلفیق بوم گردی و تولید صنایع دستی در گردش اقتصاد محلی بسیار تاثیرگذار است. بنابراین صنعتگر و فعالی که در روستا کار می کند، امنیت شغلی خواهد داشت و امنیت شغلی، سرمایه اجتماعی را افزایش می دهد که در این صورت ما بخش کوچکی از رسالت خود را به انجام رسانده ایم.
محمودیان، عدم وجود توازن در عرضه و تقاضای صنایع دستی روستایی را یکی از مشکلات این عرصه خواند و ادامه داد: رویکرد دنیا به صنایع دستی روستایی به قدری زیاد شده است که سایت های فروش الکترونیک صرف صنایع روستایی راه اندازی کرده اند اما از بزرگترین مشکلات ما مبادی عرضه و فروش صنایع دستی روستایی و عشایری است.
وی افزود: ما سی و یک استان توانمند در زمینه تولید صنایع دستی داریم که هرکدام نیز ظرفیت های منحصر به فردی دارند اما مکان های عرضه محصول بسیار اندک است و این مشکل جز از طریق یک عزم همگانی و همکاری سایر ارگان ها حل نمی شود.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی رشد چشمگیر صادرات صنایع دستی را مورد اشاره قرار داد و گفت: صنایع دستی با ارزش افزوده فراوانی که ایجاد می کند، یک فرصت با ارزش برای غلبه بر مشکلات اقتصادی است اما پیش شرط استفاده از این فرصت، حل مشکلات درون بخشی آن است که امروز قدم کوچکی برای آن بر می داریم.
محمودیان اهتمام مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی رکوع برای عدالت گستری را مورد تقدیر قرار داد و گفت: امیدواریم گسترش پوشش بیمه ای به فعالان عرصه صنایع دستی، به شکوفایی بیشتر هنرمندان این عرصه منجر شود.
ارسال نظر