
همکاران ارجمند؛ مدیران استانی و ستادی؛ کارگزاران عزیز!
امروز کشور عزیزمان در مواجهه با شرایط حساسی قرار گرفته است. رئیسجمهور بداخلاق و هنجارشکن امریکا رسماً فروپاشی جمهوری اسلامی را در دستور کار خود قرار داده است و نخستوزیر کودککش رژیم اشغالگر قدس، با سوءاستفاده از درخشش تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه و برخلاف بدیهیترین بایستههای بینالمللی، مردم وطنپرست و با ایمان ایران را بیشرمانه به شورش خیابانی فرا میخواند. دولت استکباری امریکا وقیحانه تعهدات امضا شده خود را زیر پا میگذارد و بر طبل تشدید تحریمهای همهجانبه میکوبد. گویی شیطان بزرگ آخرین صحنه جنگ همهجانبه خود علیه ملت سربلند ایران را کلید زده است و همه امکانات و توان خود را نیز برای تحقق آن بکار گرفته است.
فشارهای امریکا علیه ملت ایران تازگی ندارد! حتی در رژیم سابق آنجا که دولت مرحوم دکتر مصدق عزم استقلال اقتصادی کرد، کرومیت روزولت با همدستی اشرف پهلوی و عاملیت شعبان جعفری کودتا را سازمان دادند؛ در سالهای بعد از پیروزی انقلاب، غائلههای تجزیه طلبانه، حمله طبس، کودتای نوژه، تحریکات منطقهای، جنگ، حمایت از تروریستها، بمباران سکوهای نفتی و دهها اقدام مداخله جویانه و ضد ملی دیگر در کارنامه عملیات امریکا علیه ملت ایران قرار داشته است. وزیر دفاع امریکا زمانی صراحتاً از «لزوم ریشهکنی ملت ایران» سخن گفته است!
در آغاز تیرماه جاری، ریاست محترم جمهوری در جلسه اختصاصی با مدیران ارشد دولت شرایط خطیر کنونی را متذکر گردیدند و بر اراده مستحکم دولت در مقابله با این جنگ تمام عیار دولت امریکا تأکید کردند. معاون اول ریاست جمهوری و وزیر امور خارجه نیز بر اهمیت کار و تلاش و صرفهجویی در مقابله با شرایط فعلی تأکید کردند.
اینجانب وظیفه خود دانستم تا در گفتگویی صمیمانه با شما عزیزان مسئولیت خطیر و رسالت و نقش تاریخی خودمان و جایگاه وزارت متبوع و صندوق بیمه کشاورزان، عشایر و روستاییان را بازبینی کنیم؛ باشد تا نگرشها، رفتارها و فعالیتهایمان متناسب با شرایط خطیر کنونی تنظیم شود. در مواجهه با این جنگ تمامعیار و دشمنی وسیع و گسترده و عزم براندازی انقلاب اسلامی و نابودی سرزمین ایران؛ وظیفه ما چیست؟
دولت جمهوری اسلامی، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و صندوق بیمه عشایر و روستاییان، هریک در این برهه حساس تاریخی کشور چه رسالتی دارند؟ و کدام اولویتهای اجرایی و مدیریتی را باید در دستور کار خود قرار دهند؟
مهمترین اولویت دولت در شرایط فعلی افزایش اعتماد و القای آرامش و اطمینان است. ملت ایران دوران جنگ و حملات رژیم بعث عراق را طی نموده است. رئیسجمهور محترم در سخنرانی روز چهارشنبه گذشته خود خاطراتی را بیان کردند که پدافند ضد هوایی کشور بهنوبت روشن میشد و تجهیزات لازم برای فعالیت همزمان کل سیستم پدافندی در کشور وجود نداشته است؛ ایشان دردمندانه حتی از اجبار به خاموش کردن سیستم پدافندی اقامتگاه امام امت (ره) در جماران سخن گفت! در همه آن شرایط شدیدترین تحریمها هم علیه ملت ایران اعمال میشد. تحریمها و مشکلات فعلی یقیناً از فشارهای جنگ و محاصره اقتصادی و تروریسم منافقین؛ شدیدتر نیست. ملتی که بر این مجموعه وسیع از مشکلات پیروز شده است، یقیناً بر لگد پرانیهای کودکانه آقای ترامپ و نتانیاهو نیز فائق خواهد آمد و با توکل بر خدای یکتا محلی برای نگرانی باقی نمیماند.
اراده مقاومت: در دوران جنگ، اراده شکست دادن دشمن بعثی و حامیان استکباری وی بالاتر از همه مشکلات بود. امروز هم اراده مقاومت و ایستادگی در برابر زیادهطلبی استکبار در میان مردم و مسئولان جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته است. مصداق آن نیز کلام رئیسجمهوری در همان جلسه با مدیران ارشد نظام است که گفتند «امروز اراده ما این است که اراده رئیسجمهور امریکا در نابود کردن ایران را در هم بشکنیم.» عزم مدیریتی و اراده ملی در مقاومت و تسلیمناپذیری در برابر زورگویی و عهدشکنی دشمن رکن مهمی در غلبه بر مشکلات فعلی است. تجربه نشان داده است که فشارهای خارجی و محاصره اقتصادی و تحریم و جنگ و بمباران و حمله نظامی؛ در برابر کوه ایمان و عزم ملی و اراده آهنین ایرانیان، رنگی ندارد.
توانمندسازی و حمایت از مستضعفان: در شرایط تحریم، آسیبپذیرترین گروههای اجتماعی را فقرا و محرومان تشکیل میدهند. بار مالی و نیز فشار روانی تورم و گرانی در وهله اول فقرا و اقشار کم درامد را هدفگیری میکند. وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی اصلیترین دستگاه اجرایی برای توانمندسازی فقرا و بخصوص بسط و گسترش بیمههای پایه اجتماعی بهعنوان سپر مقاومت ملی در برابر تحریمها است. نظام لایهبندی اجتماعی که با الهام از قانون نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی تنظیم گردیده آخرین مراحل اجرایی شدن و تصویب را در هیئتوزیران طی میکند. بر پایه این نظام، افراد فاقد توان کار در لایه مساعدت اجتماعی قرار میگیرند و افراد دارای قدرت کار در لایه بیمههای پایه واقع میشوند. صندوق بیمه کشاورزان، عشایر و روستاییان مهمترین دستاورد قانون نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی است و عهدهدار تحقق برخورداری جامعه روستایی کشور از بیمههای اجتماعی است. جامعه روستایی مظلومترین، پرکارترین، کم توقع ترین و مقاومترین بخش اجتماعی کشور را تشکیل میدهد و رکن استوار مقاومت در برابر تحریمها است. سازمان بهزیستی، کمیته امداد حضرت امام (ره) و هزاران موسسه خیریه و نهاد فقرزدایی، جمعیت هدف مشمول مساعدت اجتماعی را مورد حمایت قرار میدهند. نظام یارانهها نیز خدمات خود را عمدتاً روی این قشر متمرکز ساخته است. تقویت بیشتر لایه مساعدت اجتماعی در شرایط فعلی تحریمها آسیبپذیری فقرا و مستمندان از شرایط تحمیلی ترامپ و نتانیاهو را به حداقل میرساند.
توانمندسازی نیروی کار توسط لایه بیمههای پایه صورت میپذیرد. کارکنان دولت، اعضای نیروهای مسلح، کارگران و روستاییان در این لایه قرار میگیرند. در این میان بیمه عشایر و روستاییان نقش کلیدی در گسترش بیمههای پایه و تأمین خدمات بازنشستگی، ازکار افتادگی و فوت برای خدمتگزاران عرصه کار و تولید و اقتصاد مقاومتی در روستاها و مناطق عشایری را دارا است. دولت جمهوری اسلامی تمام تلاش خود برای حفاظت نیروی کار در برابر تنشهای اقتصادی تحریم، از مسیر عمق بخشیدن و ارتقاء کمی و کیفی بیمههای پایه را به کار خواهد گرفت! سیاستهای اشتغال روستایی، اشتغال فارغالتحصیلان، کارورزی و حمایت از کارآفرینان نیز در راستای بسط و گسترش حوزه اشتغال و تعمیق بیمه پایه در وزارت تعاون کار رفاه اجتماعی سازماندهی شده است. البته لایه بیمههای تکمیلی نیز برای کسانی که تمکن بیشتری دارند و یا خواهان سطح بالاتری از پسانداز هستند سازماندهی خواهد شد.
کاهش هزینهها: سیاست کاهش هزینهها و احتراز از گران کردن زندگی مردم، رکن مهم دیگری در مقابله با تحریمها است.
مردم ما هنوز خاطرات شیرینی از اهتمام دولت وقت به ارزانی در سالهای اول انقلاب دارند. در آن سالها قیمت دولتی مترادف ارزانی و قابلیت اطمینان آمیز کالاها بود. دولت باید نسبت به احیای این اعتماد همت کند. همچنین الگوی مصرف کالاهای ملی باید از کالاهای تجملی و لوکس و گران قیمت به کالاهای ضروری و ارزان قیمت متحول شود. دستگاههای تبلیغاتی، گمرکات، ساختار تولید و نظام آموزشی و بهداشتی و درمانی، نظام حمل و نقل، مسکن و همه ریز-ساختارهای اقتصادی باید اکیداً از الگوسازیهای تجملی احتراز کنند و منابع مالی محدود کشور برای تأمین ضروریات بسیج شود.
کارگزاران ارجمند توجه داشته باشند که مجری تحریمهای گذشته امریکا در کتاب خود صریحاً از هوشمندی در هدفگذاری تجملی برای کالاهای وارداتی ایران تأکید میکند و این هدفگذاری را برای هرز دادن منابع مالی و نیز دامن زدن به اختلاف طبقاتی در ایران ذکر میکند!
احتراز از اسراف: حرمت اسراف یقیناً یکی از ارکان اقتصاد اسلامی است! آموزههای دینی، اسراف کنندگان را برادران شیطان دانسته است. صرفهجویی در هزینهها، کاهش مصرف آب و برق و گاز در سخنرانی ریاست محترم جمهوری بهطور ویژه مورد تأکید قرار گرفت. امروز مبارزه با اسراف و ریخت و پاش و کاهش هزینهها وظیفهای انقلابی و رسالتی میهنی است.
آنچه مهم است این است که باید شرایط تحریمهای موجود را مشابه شرایط جنگی تلقی کنیم و هر آنچه برای مقابله با تهاجم نظامی دشمن لازم است را در این شرایط بکار گیریم. باید اطمینان به نفس و آرامش داشته باشیم. اولویتبندی در منابع و سیاستها قرار دهیم. رو بهسوی فقرا و مستضعفان داشته باشیم، از گران کردن زندگی بپرهیزیم و از اسراف دوری کنیم!
در چنین شرایطی و با بهکارگیری چنین رویکرد آرمانی و علمی؛ دشمن حقیرتر و زبونتر از آن است که هماوردی علیه ملت بزرگ ایران باشد.
ان تنصروا الله؛ ینصرکم و یثبت اقدامکم!
ارسال نظر