
محمدرضا واعظ مهدوی در مراسمی که به پاس 40 سال خدمتش در حوزه مددکاری اجتماعی برگزار شد، به اهمیت توجه به مشکلات آحاد جامعه و به ویژه روستائیان پرداخت و تاکید کرد اگر مسئولان گوش خود را برای شنیدن مشکلات روستائیان و عشایر تیز نکنند با موج دیگری از مهاجرت روبه رو خواهیم بود.
به گزارش روابط عمومی، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با اشاره به آشنایی اش با شهید حسن اجاره دار که از محصلان رشته اقتصاد در دانشگاه ملی (شهید بهشتی) و یکی از جدی ترین افراد در مددکاری اجتماعی بود، گفت: آن زمان ما در دانشگاه جمع می شدیم و جلساتی را با موضوع مدد رسانی و یاری محرومین برگزار می کردیم و ایشان مفهوم انقلاب را با کمک رسانی و مددکاری برای ما معنا کرد.
او با اشاره به اینکه پیش و پس از انقلاب توفیق داشته است نزد شهید بهشتی شاگردی کند، ایشان را یکی از عوامل مهم در توجه به مسائل اجتماعی و از جمله وضعیت عدالت دانست و گفت: تاکید شهید بهشتی این بود که آرمان ما ارتقاء شرایط اجتماعی مردم است.
واعظ مهدوی با اشاره به جمله معروف «گوش شنوایی باشیم برای کسانی که صدایشان به جایی نمی رسد» از مرحوم عالی نسب که بر تمبر یادبودش نقش بسته، گفت: این جمله نصیحتی بود که مرحوم عالی نسب همیشه به ما داشتند و من امروز خوشحالم که در خدمت کسانی هستم که صدایشان در هیاهوها شنیده نمی شود.
استاد دانشگاه شاهد با بیان اینکه امروز روستائیان و عشایر از اقشار مظلومی هستند که گوش مسئولین برای شنیدن صدایشان باید تیز باشد، گفت: روستائیان حتی توان اعتراض کردن هم ندارند. آنها نمی توانند سر و صدا کنند، اعتراض کنند، تظاهرات کنند یا بیایند جلوی مجلس جمع بشوند بلکه آنها از سر ناچاری به حاشیه شهرها پناه می برند.
او همچنین افزود: تجربه به ما نشان داده است که روستائیان نسبت به فشارها و مشکلاتشان بی صدا واکنش نشان می دهند.
واعظ مهدوی با بیان اینکه تا کنون ایران دو موج بزرگ مهاجرت را تجربه کرده است اولین موج را مرتبط با اصلاحات ارضی زمان شاه دانست، موجی که بسیاری آن را در وقوع انقلاب موثر دانستند و موج دوم را به تورم و گرانی دهه هفتاد مرتبط دانست و گفت: در شرایط فعلی ما در وضعیتی قرار داریم که امکان بروز موج سوم هم هست.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با برشمردن آسیب های اجتماعی حاشیه نشینی گفت: رفتن به حاشیه یعنی عدم برخورداری هم از امکانات روستایی و هم شهری که با آسیب های اجتماعی زیادی هم همراه است.
او همچنین تاکید کرد: اگر برنامه ریزی و فعالیت های ما به سمت و سویی حرکت نکند که برابری و برخورداری همگانی از نعمت ها را محقق نکند بروز موج سوم حاشیه نشینی اجتناب ناپذیر است.
رئیس انجمن علمی اقتصاد بهداشت، برقراری عدالت را یکی از مهمترین وظایف دینی و اخلاقی حکومتگران دانست و ادامه داد: حتی اگر عدالت گستری را یک وظیفه اخلاقی و دینی هم ندانیم، از منظر سیاسی و اقتضائات بقای نظم مستقر، باید آن را مهم و حیاتی بشماریم چرا که هم مطالعات علمی و هم تجربه های متعدد تاریخی نشان داده است که بی عدالتی یکی از اصلی ترین عوامل بی ثبات کننده نظم و سرنگونی رژیم ها است.
واعظ مهدوی، عدالت گستری را یکی از آرمان های انقلاب اسلامی دانست و ادامه داد: همه ما باید تلاش کنیم این آرمان به بهترین نحو تحقق یابد.
ارسال نظر