
به گزارش روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی صنایع طبیعی کشور در گفتگو با برنامه چشم انداز گفت: مزایا و خدماتی که سازمان تأمین اجتماعی ارائه می کند نسبت به خدماتی که صندوق بیمه روستائیان و عشایر ارائه می کند متفاوت است. آقای ملک زاده ادامه داد: در درجه اول دفترچه درمان در صندوق بیمه وجود ندارد و این یکی از گله مندی های کشاورزان و روستائیان است. مبلغی که برای سرانه بیمه در این صندوق در نظر گرفته شده اندک است و این به دلیل این است که کشاورزان توان پرداخت حق بیمه خود را داشته باشند ولی در ازای آن خدماتی که ارائه می شود نیز بسیار اندک است و به گفته کشاورزان این صندوق تنها ورودی دارد و خروجی ندارد.
وی با اشاره به اینکه حدود یک میلیون و سیصد هزار فعال در حوزه کشاورزی داریم افزود: یکی از مسائلی که برای کشاورزان مشکل ایجاد کرده است خدمات نامناسب درمانی بیمه سلامت است. از طرفی قانون مشخص کرده کارگاه هایی که بالای 5 نفر فعال دارند باید بیمه تأمین اجتماعی داشته باشند و خدمات دریافت کنند ولی متأسفانه به دلیل عدم پرداخت سهم 20 درصدی از سوی دولت و همچنین شانه خالی کردن تأمین اجتماعی به بهانه های مختلف تنها کشاورزان و روستائیان و عشایر هستند که در این بین زیان می بینند و این نیاز دیده می شود که بیمه کشاورزان به سمت بیمه تأمین اجتماعی سوق پیدا کند.
حداقل پرداختی بیمه صندوق اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر بر اساس حداقل حقوق و دستمزد است
علی اخوان بهبهانی معاون بیمهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر میهمان دیگر برنامه چشم انداز گفت: در بیمه تأمین اجتماعی فرد 7 درصد کارفرما 20 درصد و دولت 3 درصد حق بیمه را پرداخت می کند و حداقل پرداختی بیمه بر اساس حداقل حقوق و دستمزد است در حالی که بیمه اجتماعی کشاورزان 5 درصد بیمه شده و 10 درصد را دولت پرداخت می کند. نکته دیگر این است که در این بیمه حداقل پرداختی بر اساس حقوق ماهانه 550 هزار تومان و حداکثر یک میلیون و چهارصد هزار تومان در نظر گرفته شده است.
بهبهانی اظهار داشت: صندوق بیمه روستاییان تعهدات درمانی ندارد و خدمات درمانی این قشر از جامعه توسط بیمه سلامت پوشش داده می شود و خدماتی که صندوق بیمه روستاییان ارائه میدهد بازنشستگی از کارافتادگی و بیکاری است.
وی با بیان این که میزان سنوات در صندوق روستاییان 15 سال است و بابت این مدت 20 سال حقوق بازنشستگی پرداخت می شود تشریح کرد: از چند ماه آینده این امکان فراهم می شود که درصورت تمایل فرد مبلغ بیشتری به عنوان حق بیمه پرداخت کند و در زمان بازنشستگی نیز مستمری بیشتری دریافت کند.
بهبهانی خاطرنشان کرد: برای از کارآفتادگی قوانین ما کاملا با قوانین تأمین اجتماعی یکی است و حتی افرادی که مسئول رسیدگی و انجام امور بازنشستگی هستند برای هر دو بیمه مشترک است.
صنعت فرش صنعت ملی کشور است
مهدی شکوری مدیر کل امور بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی میهمان تلفنی برنامه چشم انداز گفت: صنعت فرش صنعت ملی کشور است و در همه جای دنیا اقبال زیادی دارد. آقای شکوری اظهار داشت: در سازمان تأمین اجتماعی زیر حداقل دستمزد تعیین شده سالانه هیچ خدماتی ارائه نمی شود ولی برای قالیبافان این میزان به نصف کاهش داده شده تا فعالان این صنعت مورد حمایت قرار گیرند. از طرفی برای این حوزه حق بیمه 14 درصد در نظر گرفته شده است.
وی افزود: حدود ششصد هزار نفر در صف بیمه تأمین اجتماعی هستند که به دلیل عدم تخصیص بودجه از سوی دولت برای پرداخت سهم بیست درصد سازمان توان بیمه کردن این عزیزان را ندارد. متأسفانه در سال 98 هیچ بودجه ای از سوی دولت برای این کار پرداخت نشده است.
شکوری ادامه داد: معیار بیمه شدن برای قالیبافان با شرایط خاص بافت چهار هزار گره در روز است و متولی معرفی قالیبافان به سازمان تأمین اجتماعی وزارت میراث فرهنگی و مرکز ملی فرش ایران است در حال حاضر چیزی حدود 320 هزار نفر بیمه هستند که ممکن است تعدادی از این افراد در حوزه صنعت فرش فعال نباشند و نیاز به پالایش و جایگزینی افراد مشمول جدید وجود دارد ولی مشکل اصلی تخصیص بودجه است و در صورتی که سهم بیست درصدی دولت به سازمان پرداخت شود صف انتظاری برای بیمه شدن قالیبافان وجود نخواهد داشت.
ارسال نظر